geboorte - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

geboorte

Mette > Puppydagboek Mette
Geboorte

26 maart:

Eigenlijk begon Mette woensdag 25 maart al onrustig te worden. Het onrustige, vaak naar buiten willen om te ontlasten, het hijgen etc. Dat heeft zeker 24 uur aangehouden. Mette had bedacht dat ze onder de tafel misschien wel haar pupjes zou kunnen krijgen. En terwijl ik dacht dat ik tussendoor misschien nog wel even kon slapen dacht Mette daar toch anders over. Ze was mijn schaduw. Waar ik heen ging, ging zij mee. Ze zocht echt steun en natuurlijk geef ik haar die dan. Voor Mette was alles nieuw. Mijn geduld werd echt op de proef gesteld. Maar uiteindelijk op donderdag 26 maart om 18 uur kwam dan haar eerste pup. Tot onze grote vreugde een mooie bruine reu. De wens van goede vrienden van ons kwam daarmee uit. Jaren lang hebben zij op deze kleine man gewacht en nu was het dan eindelijk zo ver. Binnen 3 kwartier werden nog 3 pups geboren. Een bruin teefje, een zwarte reu en daarna weer een bruin teefje.  Daarna nam Mette even rust. Ze werd gelijk op en top moeder. Ze poetste de pups als of haar leven ervan af hing. Naar buiten gaan voor een plasje zat er bijna niet meer in want ze moest bij haar pups zijn.
Na een kleine 2 uur werd een zwart teefje levenloos geboren. Ook dat gebeurt tijdens een bevalling. Echt heel jammer. Gelukkig werd vlak daarna nog een teefje geboren. Een klein zwart teefje. En tot slot nog een zwarte reu en ook hij was al dood bij zijn geboorte. 

We gaan de nestperiode in met ons vijftal.
Zo'n twee keer per week zal ik in het puppydagboek foto's plaatsen en jullie op de hoogte houden van het wel en wee van onze pupjes. 

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu