5 weken - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

5 weken

Mette > Puppydagboek Mette
30 april:
Drukke tijden voor ons en de pups.  De pups groeien als kool en kunnen lekker vaak naar buiten. Ze hebben een speeltunnel gekregen en ik heb speelgoed aan het wasrek gehangen als variatie.
Verder hebben ze al kennis gemaakt met de waterblazer. Op de laagste stand om te beginnen. 

5 mei:
Vanmorgen ging het even niet zo goed met Mette. Ze wilde niet eten en dan gaan bij mij alarmbellen rinkelen. Dus gelijk even haar melkpakketten gecontroleerd en ja hoor een dikke verharding bij haar tepel. Volgende stap: koorts opmeten. 39 graden. Niet schokkend maar wel te hoog dus gelijk telefoontje naar de dierenarts. Ik kon gelijk komen en kreeg antibiotica en pijnstillers . Ook gelijk even een spitskool bij de supermarkt gehaald en daarmee aan de slag. 
Eerst Mette de tabletten gegeven, toen een blad van de spitskool gekneusd en op de ontsteking gelegd voor zeker 20 minuten.
Daarna de pups bij Mette laten drinken maar deze ene tepel wilden ze niet. Dus handmatig de tepel leeggemolken. Er kwam heel veel melk uit en ook wat pus zat er bij. Voor Mette een opluchting want de druk was er nu af. 
Nu is de koorts gezakt, Mette eet weer en ze is weer vrolijk. Ik zal de komende dagen er wel voor blijven zorgen dat ook die tepel goed leeg gemaakt wordt.

Met de pups gaat het verder prima. Ze zijn heel veel buiten. Lekker samen spelen of met de visite en daarna weer heerlijk slapen.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu