0-7 dagen - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

0-7 dagen

Mette > Puppydagboek Mette
29 maart:

De pups zijn vandaag (eigenlijk vanavond) 3 dagen oud. Mette's melkgift is goed op gang gekomen en dat is aan de pups te zien. Ze groeien allemaal netjes.
Ook ons kleine zwarte teefje is goed gegroeid nadat ze de eerste dag 10 gram was afgevallen. Dat is op zich helemaal niet veel of erg maar daarna moet een pup wel gaan groeien en dat deed ze . Ook zij komt er wel. Af en toe krijgt ze een flesje bij zodat we zeker weten dat ze voldoende binnenkrijgt. 
Ook Mette's eetlust heeft er niet onder geleden. Met een klein beetje blikvoer door haar brokjes heen eet ze de bak telkens goed leeg. Ach ja,verwennen mag! Het is een top prestatie die een teef moet leveren. 

Morgen worden de stamboomnamen geregistreerd bij de Raad van Beheer. Dit keer hebben we voor Mette's pups  als thema Automerken types gekozen.
De roepnamen mogen de a.s. puppybaasjes uiteraard zelf verzinnen. 
Pas als de pups gechipt worden , rond de leeftijd van 5 à 6 weken zal de naam aan de hond gekoppeld worden behalve bij de 2 reutjes dat is nu al bekend.

De bruine reu heet : Maestro
De zwarte reu heet: Juke
En de dames noemen we: Zoë , Giulia en Xsara
1 april:

Het is nu kwart voor 1 in de nacht. De pups liggen lekker bij Mette te drinken. 24 uur per dag zijn wij met moeder en pups bezig. Voor mij houdt dat doordeweeks in dat ik tussen 19 uur en 24 uur slaap en natuurlijk probeer ik 's nachts af en toe een uurtje te slapen als Mette naast de werpkist gaat liggen. Dat gaat gelukkig steeds beter. Overdag tussen de drinkbeurten door doe ik wat huishoudelijk werk en krijgen onze andere newfys ook hun aandacht.  Al met al een drukke en intensieve periode. Maar het is echt genieten. De vijfling doet het super goed.  En ik ben heel erg trots op Mette hoe zij haar moederrol vervult. Voor de eerste keer een nestje maar zo betrokken en bezorgd over haar kroost. Echt heel mooi om dat te zien.

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu